Rahvusvaheline õhtusöök

Kuna rahvuseid on meil vabatahtlike seas küllalt, otsustasime korraldada ühe korraliku rahvusvahelise õhtusöögi.

Kõik valmistasid midagi oma rahvusköögist või midagi, mida nad kodus tihti söövad ja oma riigiga seostavad.



Venemaa: Vinegrett ja Vene salat (minu jaoks küll lihtsalt rosolje ja kartulisalat hernestega )

Sasha tegi elus esimest korda Vinigretti ja peamiselt seetõttu, et teised palusid, kuid peab mainima, et üllatavalt hästi tuli välja ja polnud vist kedagi, kellele see meeldinud poleks. Peale tema enda vist.

Horvaatia: guljašš

Mateja ja Danks horvaatiast keetsid guljašši ent lihakastme asemel meenutas see rohkem suppi . Tõsi, Horvaatas nii seda süüaksegi ja keele viis see alla kah. 

Saksamaa: peekonisse keeratus aspargus ja juustuvõileivad musta leivaga (et vältida küpsetamist, asendas Leonie peekoni singiga ja  musta leiva vähe tumedame ja tihkema leiva moodi asjaga)

Leonie midagi suurt küpsetada ei plaaninud, ning nii sattusitki lauale veidike improviseeritud toidud, sest nagu meil kõigil, paljusid toorained siin ei leidu. Saksamaa koha pealt on see muidugi kergelt üllatav, sest saar on sakslasi täis ning ka paljud toiduained poes on just saksamaalt pärit.

Belgia: mousse au chocolat  – šokolaadivaht

Febe ülesanne oli teha magustoit, mistõttu sattus lauale parast kõiki salateid ja võileibu šokolaadivaht. Kergelt liiga magus, kuid arvestades seda, et see oli tehtud päris Belgia šokolaadist palju viriseda ei saa :D

Eesti: Makaronisalat ja munavõi

Mõtlesin ja keerutasin oi kui kaua, mida teha. Mida rohkem ma oma töökaaslasega rääksin, seda rohkem sain ma teada, et enamik meie toitusid on samad. Lõpuks leidisme, et makaronisalat, mis kodus nii tavaline, on Venemaal täiesti tundmatu. Lisaks tegin munavõi. Peamiselt seetõttu, et tahtsin seda ise süüa aga leidsin, et mingil määral iseloomutab see ka Eestit.

Muiduki käib õhtusöögi kõrvale ka paar veinipudelit, ent arvestades seda hulka, mis joomise alla läks, peaks järgmisel korral ehk järgmisele päevale planeeritud 2-tunnise bussisõidu ära jätma. Õnneks tegin mina oma õhtu natukene lühemaks kui teised ja järgmisel päeval sain oma üäeva täiel rinnal nautida.

Selles, et me selletaolist õhtusööki kordame leppisime aga juba varakult kokku.


Kommentaarid

Populaarsed postitused