Noortekonverents Tenerifel ehk kuidas ma ootamatu tõlke osaliseks sain (3/3)

Meie kolmas päev möödus kiiremini kui oleksin eales osanud oodata. Nüüdseks teadis juba enamik inimesi, et Hispaania keelt ma väga palju ei räägi ning olid minuga kannatlikumad kui eales varem, mida ma väga väärtustasin.

Esimine seik, mis on kirja panemist väärt juhtus enne lõunat. Olime parasjagu ennast töötoaks valmis sättimas, kui minu juurde tuli üks selle ürituse peakorraldajatest. Nii muuseas küsis ta kas ma inglise keelt räägin ja sealt kujunes välja pea poole tunnine vestulus, mis lõppes sellega, et me rääkisime National Geography-gu fotograafidest. Oli tore vahelduseks kellegagi vabalt rääkida ning taaskord sain ma endale julgustunnet juurde. Viimase asjana mainis ta veel mulle, et loodab minu fotosid kunagi ajakirjade kaanepiltidel näha. Eks selle kiire asjaga veel näeb - ilmselt jääb küll vaid unistuseks aga kes teab..

Sain meeldiva üllatuse osaliseks, kuid töötuba alustades kolmstesse gruppidesse võtsime. Teadsin, et üks meie grupis rääkis ka inglise keelt, mistõttu seletas ta meie kolmandale liikmele, et oleks tore, kui rääksime inglise keeles. Seda me ka tegime ja kuna tegemist oli suvalise teemaga, rääkisime lumest ja talvest üldiselt. Seejärel oli meie ülessane aga silmad sulgeda ning oma grupitööle tagasi vaadata. Kuidas läks ja kuidas meeskond mõjus. Ma eeldanud, et ma saan aru, mida meie töötoa juht räägib, kuid siis hakkas meie kolmas grupiliige mulle inglise keeles sosinal tõlkima kõike, millest pidime mõtlema. Olin rohkem kui tänulik selle üles, sest see andis mulle võimalus järgmise tunni aja jooksul kui me gruppe vahetasime täpselt teada, mida ma tegema pean ning ka minul oli võimalus oma ning teiste käitumist analüüsida. 


Asi ei ole vaid selles, et ma saan kuulates mingil määral tekstist aru või ma suudan analüüsida teiste käitumist ja kuuldud sõnu, pannes need kokku üheks tervikuks. Asi on selles, kui vastutulelikud on inimesed olukordades nagu see. Keegi ei olnud sunnitud midagi tõlkima,  kuid nii paljud kes inglise keelt oskasid tegid seda sellistes olukordades automaatselt ning see lihtsalt täidab minu südame tänudlikkusega nende inimeste suhtes. Ma arvan, et see on õppetund meile kõigile. 


Pean ka ära mainima sõbra, kelle ma nende paari päeva jooksul tegin. Ta ei räägi sõnagi inglise keelt, kuid ometigi proovis ta mult alati küsida kas ma olen juba söönud ning hüüdis mulle alati valjusti "Hello, my friend!" (Tere mu sõber). Kuidas veel heasüdamlikumat inimest leida ah? Tegin talle ka viimasel päeval üllatuse ja vastasin Hispaania keelest, mille peale ta nägu rõõmust sädelema lõi.

Lõunaks saime seekord süüa pitsat ning pärast seda saime tunnitused, et me sellel konverentsil osalesime. Enamik tutvustasid lühidalt, mis organisatsioonidest nad tulevad, korrastasime ruumid ja asusime taas laagri poole teele.

Õhtusööki valmistasid seekord meie laagrijuhid lõkke peal samal ajal kui kõik osalejad Hispaania muusika järgi erinevaid tantse tantsisid ja õllepurke tühjendasid, sest olime kõik täisealised. Ma ei eeldanud, et ma kunagi kell kümme õhtul tantsusamme veel õppima hakkan kui lõpuks oli see üks huvitavamaid asju, mida ma olen üle pika aja teinud ja ma olen tõsiselt rahul, et ma otsustasin liituda. 


Järgmisel päeval külastasime veel paari noortekeskust ja oligi aeg head aega öelda ja lennukile astuda. Ka seekord ei olnud paberite puudumise pärast ühtegi probleemi. Küll sain aga turvakontrollis paar korda edasi tagasi kõndida. Esialgu seetõttu, et ma ei tulnud selle peale, et pean oma kaamera välja võtma ja teiseks seetõttu, et mingil põhjusel arvati, et minu seljakott on väga kahtlane aga ikka ei tahtud seda kuidagi läbi lasta. Lõpuks seda ikka tehti aga oh jah, pole need turvakontrollid üldse minu lemmikud. 

Kuid kokkuvõte on see, et mul oli väga tore reis ja ma veetsin ühe väga ägeda nädalavahetuse. Järgmised kolm päeva (esmaspäev, teisipäev, kolmapäev) on küll tööga täidetud enne kui uuesti Tenerifele lendame aga see kõik oli seda väärt. 

Ja loodetavasti saan ma järgmisel korral, kui ma nende inimestega kohtun, natukene rohkem Hispaania keeles rääkida. 

Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused